Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Suša i mraz smanjili prinos jabuka

  “Ova godina bila je izuzuzetno loša za voćare, a najbolje su to osjetili proizvođači kraljice voća – jabuke”, čulo se na današnjem otvorenju 11. Jabučinih dana. Niske temperature, proljetni mraz i suša opustošili su voćnjake, istaknula je na otvorenju Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije. Osim slabog uroda, voćare brine i nedostatak sredstava za ulaganja u navodnjavanje, ali i nedostatak skladišnih kapaciteta, ULO hladnjača, kao i preradbenih pogona.
  Osječko-baranjska županija, s više od 2.000 hektara nasada, od čega najviše jabuka, vodeća je u Hrvatskoj.
  Đakovčaki Jabučini dani dobra su prigoda za prezentaciju, promociju i ponudu kvalitetnih domaćih poljoprivrednih proizvoda, ali i tradicijskih proizvoda slavonskoga sela, naglasila je Marina Mikšić, ravnateljica Poljoprivredne savjetodavne službe koja je, uz Udrugu voćara Voćar Đakovština, organizator manifestacije.
  Ovogodišnje Jabučine dane, u sklopu kojih se održava i 4. tradicijsko-obrtnički sajam Đakovo-expo “Zlatne ruke”, otvorio je gradonačelnik Zoran Vinković izrazivši nadu da će slavonski proizvodi naći mjesto na europskom tržištu kada Hrvatska postane punopravni član EU.
  Osim izložbe jabuka, predviđeno je i više stručnih skupova i predavanja, okrugli stol o tradicijskim obrtima, ali i radionice, degustacije i prigodna prodaja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog