Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić zaredio petoricu đakona

  Đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić tijekom misnog slavlja u katedrali zaredio je petoricu novih đakona. Red đakonata za Đakovačko-osječku nadbiskupiju primili su Tomislav Benaković iz Županje, Mario Brkić i Marko Martić iz Slavonskog Broda , Ivan Stipić iz Ivankova i za Subotičku biskupiju Vinko Cvijin iz Aleksandrova.
  “Na pitanje, pa kako si dobio zvanje, kako si počeo razmišljati o svećeništvu mnogi su kazali pa gledajući svoga župnika, slušajući katehetu, živeći s roditeljima u obitelji, ili pod utjecajem neke propovijedi, ili pročitane knjigte, ali ako pozvanik ne osjeti ili ne doživi osobni poziv, ne možemo govoriti o Božjem pozivu ili o zvanju i takav će imati velike nevolje u svome kasnijem životu”, istaknuo je u propovijedi nadbiskup Srakić.
  “To osobno i uzajamno poznavanje između Boga i živoga, odnosno pozvanoga temelj je svakog duhovnoga srasta i znak je neizrecive radosti, osobnog uzdignuća i Božjeg posinjenja”, kazao je u svojoj propovijedi nadbiskup Srakić. To se, nastavio je, događa već i u ljudskoj ljubavi kada se dvije osobe duboko ljube – “ljubav koju oni osjećaju stvara drugu i nastaje novo biće. Što da kažemo o ljubavi Boga kada koga osobno pozove. Shvaćamo zašto čovjek osjeća tu želju za Bogom koju Biblija uspoređuje često za žeđu”, istaknuo je nadbiskup Srakić.
  Puninu svog poziva danas zaređeni đakoni doživjet će svećeničkim ređenjem.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog