Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Hrvatski iseljenici su prevareni, ali spremni pomoći”, tvrdi iseljenica Branka Ćubelić

  Branka Ćubelić, djevojački Dembić, prije pedeset godina s roditeljima je iz ekonomskih razloga napustila rodno Drenje i otišla u Australiju i od tada, kako kaže, kao i većina iseljenih Hrvata, boluje od bolesti za koju nema lijeka, a to je nostalgija za domovinom.
  Branka za sebe kaže da živi očev san jer je on sanjao slobodnu i samostalnu Hrvatsku, a ona ju je i doživjela. No, kao i većina iseljenika, vrlo je kritična, tvrdi da pravna država još ne funkcionira, a najviše zamjera sporost birokracije, “veze” bez kojih se ništa ne može riješiti.
  Nekadašnja Drenjanka, koja je zajedno sa svojom obitelji u poslovnom smislu uspjela u Australiji kritična je i što se tiče odnosa Hrvatske prema hrvatskim iseljenicima. Kaže da su iseljenici bili voljni ulagati u Hrvatsku, ali da su prevareni. “Dođite vi nama, ostavite vaš novac, a onda tko vas šiša”, iskreno iznosi stav o odnosu prema iseljenicima.
  No, i pored toga, brojni hrvatski iseljenici na druge načine nastoje pomoći, pa tako i naša sugovornica, zajedno s prijateljima iz Australije kroz humanitarnu organizaciju Helplink Australia, koja se već dokazala u Africi, te s poznatim HTV-ovim ratnim snimateljom Matom Malbašom iz Sinja pokreće humanitarni projekt u Hrvatskoj.
  Osim pomoći ustanovi za smještaj osoba s retardacijom u Vrlici, plan je pomoći kroz slične projekte i drugim krajevima Hrvatske, najavljuje Mate Malbaša ne isključujući pomoć ni Đakovu, Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog