Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčani lako s Borovom

  PRIJATELJSKE KOŠARKAŠKE UTAKMICE

  METEOR ĐAKOVO – BOROVO    93:67

  (24:14; 19:12; 33:21; 17:13)

  Đakovački košarkaški u nedjelju su ugostili novoosnovanu momčad B-1 ligaša Borova, kluba koji ove godine slavi svoju 40. obljetnicu postojanja.

  Već u samom početku bila je vidljiva razlika u kvaliteti, a domaći su serijom koševa Filipa Ćurića i Krešimira Ercega došli do vodstva 14:5 da bi prvu četvrtinu riješili u svoju korist s plus 10 (24:14). U nastavku susreta, iz minute u minutu, razlika u korist „meteora“ je rasla, a trener Igor Kovačević dao je priliku svim igračima. Svoju minutažu odlično je iskoristio mladi Vinko Šušak koji je postigao devet koševa- Najbolji igrač susreta bio je Filip Ćurić sa ubačenih 29 koševa, Herceg je dodao 14, Tadić 13,  Žeravica 12, Vinko Šušak 9, Kruljac 6, Grgić 3, Mikulić i Petrović po 2, Božić 1. Još je igrao Budimir. Trener: Hrvoje Kovačević.

  * * * * *

  VUKOVAR – METEOR ĐAKOVO 94:83

  (23:17; 28:17; 23:27; 20:22)

  Drugu pripremnu utakmicu đakovački košarkaši odigrali su u Vukovaru protiv istoimenog A-2 ligaša.

  Obje momčadi u susret su ušle s dosta tehničkih pogrešaka, a u takvoj igri bolje su se snašli gosti i poveli sa 7:4. U sedmoj minuti Vukovarci su vodili 21:12. Koševima Šuška i Hercega Đakovčani su na mali odmor otišli sa zaostatkom od minus šest (17:23). Druga četvrtina protekla je u stalnom vodstvu Vukovara, a “meteorci“  su solo akcijama, ponajprije visokoga Tadića, održavali prihvatljiv zaostatak od nekoliko koševa. Najveće vodstvo domaćini su imali u 17. minuti kod vodstva 39:25. U završnici druge četvrtine Vukovarci su iskoristili slabu obrambenu igru “meteora” i došli do visokoga vodstva (51:34). Gosti su u trećoj minuti nastavka vodstvo podigli na plus 20, tada s nekoliko povezanih akcija Đakovčani dolaze na minus 13 (58:70). Do kraja susreta domaćini su čuvali stečenu prednost, a Đakovčanima utjeha može biti što su u drugom poluvremenu igrali bolje i rezultatski dobili obje četvrtine. Najbolji u đakovačkim redovima napadački raspoloženi Tadić i organizator igre Herceg, te solidno izdanje zaštićenoga igrača Domagoja Šuška. Kada u momčadi zaigra i centar Mikulić bit će to zasigurno i bolje obrambeno izdanje đakovačke momčadi.

  Strijelci za Meteor Đakovo bili su: Glavas 2, Kruljac 11, Herceg  18, Žeravica 9, Tadić 22, Domagoj Šušak 7, Grgić 6, Ćurić 5. Još su igrali: Budimir, Vinko Šušak, Marjanović. Trener: Igor Kovačević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog