Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Mlada Poljakinja na Goranovoj školi asistent u nastavi

    U sklopu Comenius programa, ugošćavanja asistenata u nastavi, u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića ovu će školsku godinu boraviti Magdalena Popek, mlada učiteljica engleskog jezika iz Poljske.
    “Comenius program je program EU, namijenjen je mladim učiteljima i profesorima stranog jezika, a cilj je razmjena, odnosno stjecanje iskustava u nastavi stranog jezika”, pojašnjava dvadesetdvogodišnja Magdalena.
    Dolazi iz mjesta nedaleko Krakova i ovo je njezin prvi boravak u Hrvatskoj gdje će, uz mentoricu Gordanu Šimić, imati prigodu upoznati se i sa specifičnostima hrvatskog obrazovnog sustava.
    “Nadam se da ću pomoći mentorici u nastavi, razmijeniti razmišljanja, približiti metode koje se prakticiraju u Poljskoj, sudjelovati u planiranju i izradi lekcija, odnosno u svemu što bi pomoglo učenicima da savladaju engleski jezik, odnosno najvažnija je komunikacija na engleskom jeziku”, pojašnjava razloge svog boravka u Đakovu. Kaže da na odabir mjesta za realizaciju programa nije mogla utjecati, jer to određuje agencija.
    Priznaje također da o Hrvatskoj nije ništa znala, pa je kupila nekoliko knjiga iz kojih se upozhnala s kulturom, običajima i tradicijom.
    “Znam da ste “ludi”, odnosno da volite ispijati kavu i to mi se sviđa, …. sviđa mi se i mjesto, zgrade, ljudi su ljubazni…”, priznaje Magdalena koja je u Đakovu provele tek nekoliko dana.
    Osim učenja engleskog jezika, razmjene iskustava i upoznavanja s hrvatskom kulturom i tradicijom, gošća iz Poljske tijekom školske godine imat će prigodu učenike Goranove škole upoznati i sa vlastitim jezikom, kulturom i običajima.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog