Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Laslo: Ako Vlada nema rješenje, neka daju ostavke i neka budu prijevremeni izbori”

  Hrvatska seljačka stranka sve je glasnija u kritikama vladine politike prema poljoprivredi koju naziva nebrigom za seljaka i za taj segment gospodarstva. Stoga su, kako je na konferenciji za novinare u Đakovu pojasnio predsjednik Branko Hrg, u toj stranci i pokrenuli akciju prikupljanja potpisa za smanjenje PDV-a na hranu. Time bi se, ne samo zaštitili građani koji sve teže spajaju kraj s krajem, pa putuju po hranu u susjedne zemlje, nego bi se pokrenula domaća poljoprivredna proizvodnjam, tvrdi Hrg. Odbacuje s tim u vezi kritike dijela stručne javnosti ističući kako je dovoljno pogledati granice i kolone hrvatskih građana koji po hranu putuju upravo u susjedne zemlje. “Ne učini li se nešto na tom planu situacija će biti još gora kada Hrvatska postane punopravna članica EU jer će nam tada trebati suglasnost svih članica na takve i slične poteze”, pojasnio je Hrg.
  Mnogi poljoprivredni proizvođači i njihove obitelji propast će ove godine i završiti među nezaposlenima zbog odnosa aktualne vlasti prema poljoprivredi, konstatirao je Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje, podsjetivši i na katastrofalne posljedice suše za koje Vlada nema sredstava. “Ako ne znaju i nemaju model da ovu državu i ovaj narod izvuku iz ove teške situacije neka daju ostavke i neka budu prijevremeni izbori da se nađu ljudi koji će pokrenuti zemlju”, kazao je Laslo.
  Potpredsjednik Hrvatskgo seljačkog saveza Marin Moslavac podsjetio je da je ta seljačka asocijacija još ranije tražila smanjenje PDV-a na hranu, ali i na sve druge poljoprivredne proizvode koji su proizvedeni u Hrvatskoj. Zamjerio je vlasti da je u sprezi s krupnim kapitalom na štetu malih poljoprivrednih proizvođača.Na kritike župana Vladimira Šišljagića Zvonko Pongrac odgovorio je podsjetivši da upravo njegovi vladaju Slavonijom dvadeset godina i da su oni “ugasili svjetlo u Slavoniji”, te da su odgovorni za stopu od 35 posto nezaposlenih i propast tvrtki.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog