Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Inicijativa povodom pete obljetnica smrti mons. Šeše

  Ususret petoj obljetnici smrti svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, monsinjora Ivana Šeše don Dejan Turza, svećenik Kotorske biskupije, uz suglasnost svoga biskupa mons. Ilije Janjića, pokrenuo je inicijativu prikupljanja podataka o životu i djelu ovoga pokojnog svećenika, poznatoga po svojoj dobroti i širokom osmjehu. Ordinarijat Đakovačko-osječke nadbiskupije odobrio je inicijativu, a njezini rezultati objedinjeni su na posebnoj mrežnoj stranici http://ivanseso.org/.
  “Pet godina nakon smrti mons. Šeše želja nam je putem suvremenih medija ukazati na život i djelo ovoga uzornog svećenika koji je ostavio pozitivan trag ne samo u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, nego i cijeloj regiji. Kroz svoj život pokazao je kako suosjećati s malim čovjekom, a u njemu je, prema svjedočenju onih koji su ga poznavali, u punini zasjala ljepota široke slavonske duše “, istaknuo je vlč. Turza. Ističe da je i nadbiskup Marin Srakić podržao inicijativu o pokretanju stranice.
  Velečasni Turza, prateći, kako kaže svoj unutarnji nemir, želio je nešto pokrenuti, pa je s tim u vezi razgovarao i s brojnim svećenicima, vjernicima svih staleža, ali i sestrama pokojnog Šeše u Osijeku.
  “I svi su bili zainteresirani da se nešto pokrene”, ističe, a odgovarajući na pitanje što je krajnji cilj te inicijative pojasnio je da je “za početak cilj da se vidi ustvari glas naroda, što narod kaže o tom našem uzornom svećeniku, što narod ima posvjedočiti što je dobroga za života učinio, te nakon toga slijede, ovisno i o Božjoj volji, određeni koraci dalje….”.
  Znakovito, kaže don Dejan Turza, da u “Zaljev hrvatskih svetaca”, gdje on obavlja svoju svećeničku službu, sredinom listopada dolaze prvi hodočasnici upravo iz Slavonije, odnosno iz Ivankova, jedine župe gdje je pokojni monsinjor bio svećenik. “To nam je također jedan mali znak da je ova inicijativa sigurno i po Božjem blagoslovu”, zaključuje velečasni Turza.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog