Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Otjerala radnicu s radnog mjesta!?

  Kao što, kako je pojasnio, zbog obaveza s kineskom delegacijom, nije imao vremena prokomentirati situaciju sa stovarištem tvrtke Kongora, vlasnik Pan trgovine Marinko Mikulić nije imao vremena očitovati se ni o ukupnom stanju u toj tvrtki i sve glasnijem nezadovoljstvu radnika, a situacija je kulminirala jučer kada je voditeljica tvrtke jednu radnicu otjerala s radnog mjesta.
  Radnica je zatražila zaštitu Sindikata trgovine čija nam je regionalna povjerenica Zlatica Štulić potvrdila ne samo taj incident, nego i već duže vrijeme prisutne probleme u vezi poštivanja prava radnika.
  ” Prisutni su problemi s isplatama plaća, plaće ne idu redovito, ne isplaćuju se u novcu, nego radnici imaju pravo uzeti robu za tu vrijednost, a oni koji odbiju primiti robu, nažalost, ne dobiju nikakvu isplatu, tako da imamo dosta sudskih tužbi, sudskih predmeta i ovrha kojima radnici traže svoje plaće. Nažalost, račun je u blokadi što u potpunosti onemogućuje naplatu”, ističe regionalna sindikalna povjerenica uz konstataciju da je situacija ozbiljna i da može rezultirati različitim postupcima.
  Zbog jučerašnjeg incidenta regionalna povjerenica Sindikata trgovine obratila se dopisom vlasniku Pan trgovine Marinku Mikuliću oda kojega traži zaštitu prava radnika i omogućavanje normalnog radnog procesa.
  “Žena je odrađivala svoj posao uredno, nažalost, voditeljica Pan trgovine, nezadovoljna ne znam čime, radnici je rekla da napusti radno mjesto. Žena, naravno, u šoku, jer je tu bilo i neugodnih razgovora, zatražila je pomoć liječnika, jer to nije situacija primjerena normalnom radnom procesu u prodavaonici”, pojašnjava povjerenica.
  Kaže da je bilo obećanja i najava da će se situacija u Pan trgovini promijeniti, no, stanje, nažalost, postaje sve gore.
  “Prije nekoliko mjeseci održan je sastanak, bilo je obećanja da će se dogoditi konsolidacija, da će se tvrtka reorganizirati, da će doći do redovne isplate plaća, ali, nažalost, stanje je sve gore. Ljudi se žale, a ovakvi incidenti još više otežavaju situaciju”, zaključuje regionalna povjerenica Sindikata trgovine Zlatica Štulić.
  Za komentar jučerašnjeg incidenta zamolili smo i Mirjanu Lekić, voditeljicu Pan trgovine, čiji obećani mail nismo dobili do zaključenja teksta.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog