Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Matkov: “Ne nasjedajte na pozive političara koji sada nemaju nikakvu moć”

  Na izjave gradonačelnika Zorana Vinkovića o Prijedlogu novog zakona o zemlji i najavu mirnog prosvjeda, između ostalog, i zbog statusa Ergele, reagirali su danas čelnici đakovačkog SDP-a čiji je predsjednik Josip Matkov pojasnio da smisao objave teksta prijedloga zakona nije korištenje “u dnevnopolitičke svrhe i, kako je kazao, da se poziva na bunt i revolt, nego sudjelovanje svih zainteresiranih u njegovu kreiranju, kako bi u končanici bio što kvalitetniji”. Novim zakonskim rješenjima u funkciju će se staviti oko milijun hektara neobrađenog zemljišta, cilj je i zaštititi zemlju od rasprodaje strancima, kao i praćenje proizvodnje, što će omogućiti novi zakon, istaknuo je Matkov.
  “Pozivam sve ljude da ne nasjedaju na pozive raznih političara koji sada nemaju nikakvu moć i preostaje im jedino da pozivaju na prosvjede za nešto što uopće ne razumiju i za nešto što uopće ne stoji. Smisao novog zakona o zemlji je povećati prinose i da se radi što kvalitetnije i što više”, rekao je Matkov.
  Čelnici SDP-a reagirali su i na Vinkovićeve ocjene o stanju u Ergeli za koje su rekli da je zadovoljavajuće. Matkov je podsjetio da i gradonačelnik snosi odgovornost za jedan, kako ga je nazvao, “financijski promašaj u Ergeli jer nije dao suglasnost na poljoprivredno zemljište.
  “Time je Ergela, bez obzira što se u to vrijeme vodila pod Lipikom, izgubila 600.000 kuna za jedno vegetativno razdoblje. To se očito radi po principu “inati se Slavonijo”, ali to nikamo ne vodi”, zaključio je Matkov.
  “Umjesto pravnog statusa, važnije pitanje je osigurati sredstva za normalno funkcioniranje Ergele, što je i obećano u Ministarstvu poljoprivrede i stoga su nepotrebne priče o prosvjedima,” kazao je Dragutin Bodakoš, predsjednik Upravno vijeća Hrvatskog centra za konjogojstvo. Na izravno pitanje o pravnom statusu Ergele rekao je da je odrađeno ono što je politički dogovoreno, a to je da sjedište HCK bude u Đakovu.
  SDP-ov saborski zastupnik Damir Tomić prozvao je gradonačelnika Vinkovića za nevjerodostojnost i za nerealno i neodgovorno planiranje gradskog proračuna, s obzirom na dosadašnju realizaciju i upitnost 50 milijuna kuna, kakao je istaknuo, nerealno planiranih prihoda. Pozvao je gradonačelnika da pomete ispred svojih vrata jer “nerealno planiranje proračuna dovelo je Grad u poziciju da su upitne i plaće zaposlenika”. “Pitanje je kako će to do kraja mandata izgurati ovako nesposobna gradska izvršna vlast”, kazao je Tomić najavivši da će se to promijeniti od svibnja sljedeće godine.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog