Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruženi u pohod na drugu ligu!

  NOVOOSNOVANI NOGOMETNI KLUB „ĐAKOVO CROATIA“ ZAPOČEO S PRIPREMAMA ZA NOVU SEZONU

  Udruženi u pohod na drugu ligu!

  Nova uprava kluba

  Nakon uspješnih pregovora čelnika dvaju đakovačkih trećeligaša – Đakova i Croatije – nastao je novi klub „Đakovo Croatia“ koji će nastupiti u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok.

  Formirana je nova uprava na čijem je čelu kao predsjednik đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, dopredsjednici su Ante Perić i Josip Abramović. Direktor kluba je Tomo Pešut, a ulogu sportskoga direktora obnašat će Nedjeljko Matković. Izvršni tajnik je Tomislav Šetka, a ulogu tehničkoga tajnika obnašat će Željko Kovač. Voditelj omladinskoga pogona bit će Damir Lelas koji će u suradnji s direktorom kluba odrediti i trenere mlađih dobnih skupina. Ulogu blagajnika obavljat će Ante Beljan.

  Nova uprava napravila je i popis igrača koji će konkurirati za prvi sastav, a zanimljivost je da je sa spiska oba dosadašnja kluba otpalo čak 28 registriranih igrača. Trena spomenuti da se novi trenerski dvojac Penava – Petrović odrekao usluga iskusnih igrača Đakova Barišića, Majera i Tomislava Boškovića, te sa strane Croatije: Sivrića, Blaževića, Gavrana…

  Na prozivci 19 nogometaša

  Jučer je u 9 sati i 30 minuta na stadionu Đakovo trener Zoran Penava i njegov pomoćnik Ivan Petrović obavili prozivku igrača na kojoj se pojavilo 19 igrača. Prozivci su se odazvali: Ivo Lomić, Stjepan Begović, Dino Blaškić, Stjepan Milković, Ivan Bošković, Josip Iletić, Hrvoje Piplica, Stjepan Ivanušec, Davor Mezeji, Branko Nikolić, Domagoj Ivić, Ivan Lovaković, Igor Bešlić, Tomislav Lulić, Stjepan Nikolić Kovačić, Tomas Grgačević, Tomislav Babić, Branko Klemen, Darko Beljan, Goran Borko i Antonio Kerovec. Prozivci se nisu odazvali Domagoj Stipanović i Ivan Novoselić koji su opravdali svoj izostanak.

  Predsjednik kluba Zoran Vinković pozdravio je sve igrače s uvjerenjem da će se novi klub u predstojećem prvenstvu boriti za prvo mjesto i ulazak u drugu ligu što grad Đakovo, s obzirom na nogometni potencijal, i zaslužuje.

  Nakon odigrane utakmice kombiniranih momčadi trener Penava nastavak vježbanja zakazao je za danas u 18 sati i 30 minuta.

  U preostalih šest tjedana do početka prvenstva (25. kolovoza)  đakovački nogometaši odigrat će niz pripremnih utakmica. Već u subotu  trebali bi ugostiti momčad Bedema iz Ivankova, u srijedu bi u Đakovu trebao gostovati Čepin, a nakon toga slijedi tradicionalni turnir u Viškovcima. Do početka prvenstva kada bi sve kockice trebale biti posložene u jurišu na trećeligaški „Istok“ Đakovčani će odigrati niz prijateljskih utakmica. Novost za navijače jest i činjenica da će Đakovčani dva tjedna trenirati na stadionu Đakova, a zatim dva tjedna na stadionu na Sjeveru, a i prvenstvene utakmice igrat će se naizmjenično na oba đakovačka stadiona. Koliko će to odgovarati igračima i navijačima pokazat će vrijeme.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog