Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U vezovskoj povorci 4.000 sudionika

  Središnji dio programa ovogodišnjih 46. Đakovačkih vezova današnja je svečana povorka svih sudionika ulicama grada u kojoj je od Malog parka, Jelačićevom i Ulicom pape Ivana Pavla II., do platoa ispred katedrale, gdje je bila svečana loža s gostima i uzvanicima, pa sve do ljetne pozornice u Strossmayerovom parku prošlo oko 4.000 sudionika. U veseloj vezovskoj povorci ove je godine bila 61 folklorna skupina iz Hravtske, ali i gosti iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Njemačke, BiH i Srbije.
  Već tradicionalno u vezovskoj povorci bile su i svatovske zaprege, njih 56, te više od pedeset konjanika, a na čelu je bila kočija Državne ergele u kojoj je bio i predsjednik LIFA, odnosno Svjetskog udruženja uzgajivača lipicanaca. .
  Nakon povorke, program ovogodiošnjih vezova nastavlja se na ljetnoj pozornici Međunarodnom smotrom folklora, a tijekom dana nastupit će i ostala društva iz Hrvatske.
  Završni dio Vezova u znaku je programa pod nazivom “Slavonijo, zemljo plemenita” koji počinje u 20 sati, a u sklopu kojega će se održati i tradicionalni izbor najbolje nošenog narodnog ruha za djevojke, snaše, momke i bećare.

  Jučer je u katedrali, u sklopu vezovskog programa, održan tradicionalni koncert klasične glazbe. Uz maestra Vinka Sitarića, koji se predstavio posebnim ogruljskim programom, nastupio je Katedralni zbor pod ravnanjem maestra Ive Andrića. Kao gošća, nastupila je i Zrinka Posavec, mezzosopran.

  Prvi put ove godine dio konjičkih vezovskih priredbi održava se u zatvorenoj jahaonici, a poslijepodnevni dio programa počinje u 15 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog