Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Na Vezovima i Silvijini “rukopleti” i “šljivarski vitez” Antun Bagudić

    “Rukoplet” – naziv je izložbe fotografija naše sugrađanke Sivlije Butković koja je sinoć, u sklopu pratećih priredbi ovogodišnjih 46. Đakovačkih vezova, otvorena u predvorju Hrvatskog doma. “Ovim postavom od 90 fotografija autorica nas je uvela u svijet ruku običnih malih ljudi. Svi su oni proteklih godina sudjelovali na Đakovačkim vezovima i ostavili tragove na očuvanju kulturne folklorne baštine”, rekao je govoreći na otvorenju Domagoj Butković.
    To je autoričina 9. izložba koju posjetitelji mogu razgledati do 15. kolovoza.
    Prateće priredbe ovogodišnjih Vezova nastavljaju se večeras godišnjim koncertom Ženske klape Certissa pod nazivom “Đakovačka romansa, a osim njih nastupit će i Tamburaški sastav Cadenca, Luka Jurića na samici i Dario Balekić, gitara. Početak koncerta je u 20 sati, a održat će se u Gimnzaiji.
    U sklopu gastrofesta večeras je u vezovskom šatoru fišijada, a jučer je proglašen najbolji proizvođač rakije. To je Antun Bagudić iz Gorjana čija šljivovica je na lokalnom ocjenjivanju, također u sklopu gastrofesta ovogodišnjih 46. Đakovačkih vezova, osvojila prvo mjesto. Zbog njegova ukupnog doprinosa očuvanju slavonske tradicije u proizvodnji šljivovice, ali i starih sorata on je proglašen “šljivarskim vitezom”

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog