Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: Šator nije htio nitko osim Tome Pešuta

  Konferencijom za novinare koju je održao u vezovskom šatoru, gradonačelnik Zoran Vinković odgovorio je na optužbe đakovačkog HDZ-a, ironizirajući na početku kako je “cijelu noć razmišljao da li zbog lumena iz lokalnog HDZ-a zaustaviti čitav program 46. Đakovačkih vezova”. Ugovor o suradnji između ugostiteljskog obrta Galerija Raa, kako je rekao, potpisala je Turistička zajednica Grada Đakova, odnosno on kao njezin predsjednik i gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Đakovačkih vezova.
  – U ugovoru stoji da je Ugostiteljski obrt Galerija Raa Turističkoj zajednici kao organizatoru Vezova dužan uplatiti 30.000 kuna godišnje, mora organizirati prehranu svim izvođačima i sudionicima povorke, fišijadu i čobanac u šatoru i sve predizvođače, naveo je gradonačelnik.
  Odbacio je optužbe o sukobu interesa, kao i navode o enormnom obrtaju novca u vezovskom šatoru:

  – Idiotizmom mogu nazvati tvrdnje da se u ovom šatoru obrne dva milijuna kuna. Prošle godine nadzor nad radom šatora obavila je krim policija i nisu pronašli nikakve nezakonite radnje, a ja ih pozivam da opet sve ispitaju, poručio je gradonačelnik.
  HDZ-u je poručio kako bi bilo bolje da svoj talent usmjere na program Đakovačkih vezova, istaknuvši da kao odgovoran čovjek i gradonačelnik ne bi nikada dopustio da program Vezova dođe u pitanje zato što se ne može sastati Gradsko vijeće. Podsjetio je da je u gradskom proračunu za ovogodišnje Vezove predviđeno 1,6 milijuna kuna i da je taj proračun usvojilo Gradsko vijeće, te mu ne treba dozvola vijećnika da bi realizirao program 46. Đakovačkih vezova. Vijeće se i po Statutu samo upoznaje s programom, ne odlučujući o njegovu sadržaju, dodao je gradonačelnik. Rekao je kako je ugovor s Tomom Pešutom sklopljen 2005. godine i tada, kao ni sada nisu bili u rodbinskoj vezi, jer stric njegove supruge nije njegov rod, a o isplativosti toga posla, kako tvrdi gradonačelnik, govori i podatak da nitko drugi od ugostitelja, s kojima je održao sastanak nakon što je, odmah nakon prve godine Saloon odustao od šatora, nije htio preuzeti organizaciju vezovskih ugostiteljskih usluga osim Pešuta.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog