Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Ujedinili se nekadašnji rivali: Osnovan HNK Đakovo Croatia

    Nekadašnji gradski nogometni rivali, NK Đakovo i NK Croatia spajaju se u jedan klub pod imenom HNK Đakovo Croatia! Nakon višekratnih pokušaja i bure koja se oko toga podizala, odluka o ujedinjenju donesena je na sinoćnjoj osnivačkoj skupštini na kojoj je za predsjednika izabran gradonačelnik Zoran Vinković. Ovaj klub, kako je najavio na današnjoj konferenciji za novinare, povlači za sobom tradiciju obaju klubova. Utakmice 3. HNL igrat će se na oba stadiona naizmjenično i na oba stadiona bit će osigurani uvjeti za funkcioniranje svih uzrasnih kategorija, a bit će formirana i druga ekipa koja će se natjecati u nižem rangu natjecanja, izjavio je gradonačelnik, ustvrdivši kako u klubu neće biti politike, već isključivo sporta.
    Vrata ovoga kluba su otvorena za sve i ja ih pozivam da se uključe i pomognu u radu kluba, poručio je gradonačelnik.
    Godinama se borimo s takvom odlukom; možda ne bismo ni sada uspjeli da nije ovako teška situacija. Najvažnije je da obje škole nogometa ostaju i djeca će i dalje moći trenirati. Znam da će mnogi biti protiv, ali i da će većina podržati ovakvu odluku, no situacija je takva da smo morali ići na ujedinjenje, rekao je na konferenciji i Ante Perić, dosadašnji predsjednik NK Croatije, a od sada na funkciji zamjenika novoga kluba, podsjetivši na tradiciju Croatije od 1971. godine i pritiske koje je klub trpio u bivšoj državi.
    Zadovoljstvo spajanjem dvaju klubova izrazio je također bivši predsjednik NK Đakovo, Josip Abramović, od sinoć, kao i Perić, zamjenik predsjednika novoga kluba.
    Nadam se da će brojni ljubitelji sporta podržati ovaj novi klub. Zajednički smo jači i budućnost pred nama otvara široki put, jer to što smo napravili može biti samo pohvalno i vjerujem da 50 posto građana ovoga grada će prihvatiti i pohvaliti ovu našu odluku, jer nije moguće da Đakovčani ostaju bez posla, a mi se borimo za dva trećeligaša, poručio je Abramović.
    Skupština je, kako je još rečeno na konferenciji, imenovala i Izvršni i Nadzorni odbor kluba, za čijeg je predsjednika izabran Slavko Lozić.

    omentara

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog