Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Svakodnevno pješke 15 kilometara

  Jakov Jurišić iz Piškorevaca svakodnevno, u sklopu svoga radnog vremena, propješači 15 kilometara. On je naime, čuvar ophoda pruge. Taj posao, kako kaže, radi već 25 godina i svakodnevno propješači od Đakova do Strizivojne, vrati se vlakom do Viškovaca i onda opet pješke do Đakova.
  “Radni dan traje od 6 do 14, polazim iz Đakova i svakodnevno prođem 15 kilometara, bez obzira na vremenske uvjete i zasad nemam problema s hodanjem”, kaže Jurišić.
  Na dionici pruge koju svakodnevno propješači Jurišić pregledava prugu kako ne bi došlo do nekog kvara, puknuća tračnice, da ne bi došlo do izbacivanja kolosijeka pri ekstremnim temperaturama, do odrona od silnih kiša, trulih pragova, pojašnjava Jurišić. Dosad je, kako kaže, imao dva slučaja puknuća šine. Svoj posao obavlja i na – 25 Celzijevih stupnjeva, ali i na +56 koliko, kako navodi, bude temperatura kolsijeka tijekom ljetnih vrućina.
  Iako sam provode cijelo radno vrijeme, tvrdi da mu nije dosadno. “Šetati 15 kilometara po tucaniku malo je neugodno, ali mi nije dosadno jer volim taj posao, volim prirodu i zato mi to odgovara, a na svom putu često imam i bliske susrete sa životinjama, a najčešće s lisicama i fazanima”, dodaje.
  U svom poslu čuvara ophoda pruge, za koji, uz položen željeznički ispit, mora biti i potpuno zdrav, Jurišić, kako tvrdi, baš uživa i nada se da će tako dočekati i mirovinu.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog