Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Španjol: “Uskoro povratak nekadašnjeg statusa Ergele”

  «Drugi su obećavali, a mi smo radili», tim su riječima na večerašnjoj konferenciji za novinare čelnici lokalnog SDP-a najavili povratak nekadašnjeg pravnog statusa đakovačke Državne ergele lipicanaca.
  Umjesto najavljenog ministra poljoprivrede Tihomir Jakovine, tu je informaciju novinarima prenijela njegova zamjenica Snježana Španjol, najavivši i druge skore promjene koje su rezultat, kako je rekla, zatečenih nepravilnosti i negativnih financijskih rezultata u radu HCK. Bit će uskoro raspisan i natječaj za ravnatelja, a sve te promjene vode ka, kako je rekla, povratku đakovačke konjogojske tradicije koja je već prepoznatljiv brend.
  Govoreći o rezultatima Ministarstva poljoprivrede u prvih šest mjeseci mandata Španjol je istaknula da je samo tri mjeseca utrošeno na utvrđivanje duga koji je u tom resoru ostavila bivša vlast. Novim mjerama, među kojima je i novi zakon o zemlji, sezonski rad u poljoprivredi, veća iskoristivost sredstava iz EU fondova, ova vlast želi dati poticaj gospodarskom razvitku, omogućiti povratak mladih na selo, izravnu prodaju poljoprivrednih proizvoda na imanjima, ulaganja u prerađivačke kapacitete.
  Zamjenica ministra poljoprivrede istaknula je da se radi i na pronalaženju rješenja za dugovanja propale Đakovštine seljacima.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog