Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šestorica đakona zaređena za prezbitere

  Danas, na svetkovinu apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla u Đakovačkoj je katedrali bilo dvostruko slavlje – slavlje njezina zaštitnika i dan svećeničkog ređenja. Tijekom svečane euharistijske službe nadbiskup Marin Srakić podijelio je red prezbiterata šestorici đakona: Josipu Kešinoviću iz Vinkovaca 1, Mariju Lešiću iz Bošnjaka, Josipu Levakoviću iz Rokovaca, Dragi Markoviću iz Otoka, Josipu Matasu iz Osijeka i  Davoru Tomiću iz Jaruga (župa Sikirevci).
  „Svećeništvo je služenje, služba, posredovanje između Boga i naroda; namijenjeno je Crkvi, zajednici, braći, svijetu. Svećenik je čovjek sviju, prati čovjeka od rođenja do groba.
  Takav stav i takvo aktivno i apostolsko ponašanje danas, više no ikad, mora resiti lik svećenika“, naglasio je nadbiskup te pozvao ređenike da znaju čuti plač siromaha, nevini glas djeteta, krik mladih, plač umornog radnika, uzdah trpećih i kritiku mislilaca. Pozvao ih je da se ne boje ničega i nikoga, da budu uvijek spremni oprostiti i blagoslivljati, a nikada uzvraćati uvredu i povredu, jer im je i Gospodin zajamčio da je s njima u sve dane, do svršetka svijeta, objavio je nadbiskupijski Tiskovni ured.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog