Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počinju 46. Đakovački vezovi

  Šezdesetak folklornih skupina, među kojima i gosti iz Kanade, SAD-a, BiH, Vojvodine i Makedonije, sudjelovat će na ovogodišnjim 46. Đakovačkim vezovima, a u svečanoj povorci se očekuje oko 4.000 sudionika, najavio je gradonačelnik Zoran Vinković, istaknuvši da su Vezovi, uz katedralu i lipicance, postali prepoznatljivi turistički brend Đakova.
  U sklopu programa ovogodišnjih Vezova po prvi put će se održati “JazzVez” – 1. Međunarodni festival jazz glazbe, a najpoznatija svjetska imena svirat će na pozornici na korzu.
  Iako prateće manifestacije počinju već ovog vikenda Lipanjskim večerima u Konrdiću, središnji dio Vezova održat će se od 6. do 8. srpnja, a svečano otvorenje pod nazivom ” Oj, Đakovo šokadijo stara, tebe diči tvoja katedrala”, i ove godine će se održati ispred katedrale uz nastup poznatih tamburaških imena.
  Folklorni dio manifestacije, kako je rekao Tomislav Vuković, dopredsjednik Organizacijskog odbora i predsjednik SAKUD-a, također je bogat različitim sadržajima, pa će se osim LIpanjskih večeri, održati i Ivansjki krijesovi, i Mali vezovi na kojima se 1. srpnja očekuje oko 1.500 sudionika.
  Izbor najbolje nošenog narodnog ruha zavšrni je dio Vezova koji će se održati 8. srpnja, a tijekom toga dana održat će se Međuarodna smotra folklora, Smotra folklora Hrvatske i Smotra folklora Slavonije i Baranje na kojima će nastupiti ponajbolje folklorne skupine.
  I ove godine u sklopu Vezova predviđen je niz drugih pratećih kulturnih, zabavnih i gastronomskih sadržaja.
  Pokrovitelji ovogodišnnih Vezova, za koje je u proračunu predviđeno 1,6 milijuna kuna, su predsjednik Republike Ivo Josipović i predsjednik Sabora Boris Šprem.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog