Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HSS: “Vlada radi u interesu velikih kompanija, a na štetu seljaka”

  Gospodarenje državnim poljoprivrednim zemljištem, odnosno najavljene izmjene Zakona o poljoprivrednom zemljištu ozbiljno je, ne samo gospodarsko, socijalno i demografsko, nego i “duboko i prvorazredno političko pitanje”, a posebno je to važno za Slavoniju i Baranju, naglasio je na konferenciji za novinare Pavo Šačrević, predsjednik Regionalne organizacije HSS-a kojji je optužio Vladu da favorizira trgovačka društva, odnosno da njihove interese stavlja ispred obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. Odlučujući kriterij za dodjelu zemlje bit će program o kojem će, kako tvrdi Šarčević, odlučivati država koja odustaje od razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i protežira kombinatsku poljoprivrednu proizvodnju. Upozorava da će Hrvatska na taj način ostati i bez tog nacionalnog bogatstva.
  Sve to, kako ističe Šarčević, ne abolira gradsku vlast koja već deset godina, spekuklirajući o tome kako pogodovati svojim ljudima, nije riješila to pitanje i zapravo je time sve dovela u neizvjesnu i vrlo tešku situaciju.
  Takav odnos dovest će do daljnjeg propadanja slavonskog sela i još većeg broja nezaposlenih, rečeno je na konfereciji za novinare na kojoj je Branko Zorić upozorio da je preduvjet opstanka vlasništvo nad poljoprivrednim zemljištem. “Nedopustivo je da na natječaj zajedno idu i velike komapnije i obiteljske gospodarstva jer kompanije žele sve uzeti sebi”, kazao je Zorić podsjetivši i na još uvijek nezavidan položaj mljekara kojima je cijena mlijeka snižena 25 posto, a istodobno su za isto toliko povećani troškovi proizvodnje.
  Pogodovanjem krupnom kapitalu aktualna vlast dovodi u pitanje egzistenciju malih i srednjih poljoprivrdnika, ustvrdio je i Goran Krnjić, predsjednik Podžupanijske organizacije HSS-a.
  Komentirajući aktualnu situaciju u Gradskom vijeću Pavo Šarčević kazao je da je reakcija SDP-a i HNS-a na nedolazak oporbenih vijećnika na sjednicu “zadnja politička drskost i bezobrazluk”. “HSS neće biti ukras niti paravan neprirodnoj koaliciji koja vlada gradom, za njihove odluke koje nisu u interesu građana”, konstatirao je Šarčević

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog