Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Soldo: Vezovski šator služi za izvlačenje novca iz gradskog proračuna

  Đakovački HDZ prozvao je danas gradonačelnika Zorana Vinkovića zbog troškova ovogodišnjih Đakovačkih vezova u iznosu od 1,6 milijuna kuna, kojima samostalno raspolaže bez odluke Gradskog vijeća, s posebnim naglaskom na troškove vezovskog šatora. Nedopustivo je, kako je rekao dopredsjednik Goran Soldo, da se na teret građana pune džepovi privatnog ugostitelja koji gradu ne plaća za to tržišnu koncesijsku naknadu za prodaju jela i pića u vezovskom šatoru gdje se odvija glavnina programa, a za koji nikada, kako kaže, nije raspisan javni natječaj. Soldo tvrdi da mu je i kao vijećniku uskraćeno pravo uvida u ugovor između Grada Đakova i privatnog ugostitelja Tome Pešuta koji ima ekskluzivno pravo prodaje jela i pića u šatorima već 11. godinu za redom:
  – Ugovor unatoč inzistiranju nikada nisam dobio jer se očito radi o paravanu za izvlačenje novca iz gradskog proračuna, gdje se nekome za 20, 30 tisuća kuna takozvanog sponzorskog ugovora omogući da okrene milijunsku svotu zato što je u rodbinskoj vezi s gradonačelnikom, pa se građani s pravom pitaju dijel li oni možda zaradu poslije Vezova, izjavio je Soldo.
  Ove godine po prvi puta, kako je rekao Soldo, Gradsko vijeće nije donijelo odluku o planu i programu ovogodišnjih vezova, pa se pitamo, nastavio je, u čijem interesu i prema čijem se nalogu iz gradskog proračuna plaćaju najskuplje estradne zvijezde i postavlja ogromni šator na velikom parkiralištu u kojemu se potom, bez javnog natječaja i gotovo ikakvih troškova, pravi ogroman ugostiteljski promet još od 2002. godine:
  – Procjene su da se u šatoru tijekom Đakovačkih vezova okrene i do dva milijuna kuna. Kako grad plaća sve troškove, cilj je jasan – iz gradskog proračuna izvući novac za sve troškove, kako bi pojedinac prodajom jela i pića ostvario milijunsku zaradu, kaže Soldo.
  Član Predsjedništva gradskog HDZ-a Josip Tomičić prozvao je i predsjednika Gradskog vijeća Tomislava Vukovića, kojega, kako je rekao, uopće ne brine što program nije usvojen, već očito s gradonačelnikom radi na polulegalan način.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog