Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: Još nema čvrstog dokaza o vraćanju pravne osobnosti ergeli

  Gradonačelnik Zoran Vinković održao je konferenciju za novinare na kojoj je reagirao i na izjave zamjenice ministra poljoprivrede Snježane Španjol o vraćanju pravne osobnosti đakovačkoj ergeli. Kako je rekao, ono što je zamjenica ministra izjavila u prostorijama lokalnog SDP-a, apostrofirajući njihov navod “Dok su drugi obećavali, mi smo radili”, nije ništa novo u odnosu na ono što su grad, županija i sami građani svojim prosvjedima i pismenim zahtjevima bivšoj i sadašnjoj Vladi već upućivali:
  – Do danas, osim ovih sporadičnih najava SDP-ovih ministara koji proputuju kroz Đakovo, zadrže se na kavi, ne želeći kontaktirati s gradskom vlašću, čvrstoga dokaza o vraćanju pravne osobnosti Ergeli nema, poručio je gradonačelnik.
  Vinković se osvrnuo i na kadrovske promjene u ergeli, prozivajući SDP za kadroviranje po političkoj podobnosti.
  – Slično kao i prije gotovo osam godina, ponovno se radi o političkoj smjeni. Tada je smijenjen dugogodišnji ravnatelj Ivica Mandić, a sada se na isti način smjenjuje Pavo Sabolski, bez obzira što je natjeran da sam podnese ostavku. Već je javna tajna da će ravnatelj biti Osječanin, 1948. godište, koji se nalazi na Zavodu za zapošljavanje, a koji je konje vidio eventualno ako je posjetio Ergelu… Dakle, ovdje se isključivo radi o natječaju temeljem političke podobnosti, koju prije svega provodi SDP, izjavio je gradonačelnik. Gradonačelnik Vinković opovrgnuo je i najave o ukidanju hitne pomoći u Đakovu. Vladu je prozvao da je svojom poreznom reformom jedinice regionalne i lokalne samouprave, odnosno čitavu Slavoniju doslovce bacila na koljena.

  1 komentar

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog