Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prvi put ove godine “JazzVez” – Đakovački jazz vezovi

  Prvi put ove godine Đakovački vezovi, uz dosadašnje već poznate sadržaje, ponudit će i nešto potpuno novo i drugačije. Riječ je o glazbenoj manifestaciji pod nazivom “JazzVez” koju je inicirao dr. Anton Glasnović, mladi neurolog zaposlen u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu, ali i jazz glazbenik, podrijetlom iz Đakova. On je, kako je potvrdio u izjavi za naš Radio, čak i zaštitio ime “JazzVez”.
  “JazzVez je festival jazz glazbe koji bi se održavo u sklopu Đakovčakih vezova, dva tjedna prije samih Vezova, na pozornici u Strossmayerovom parku, a koncepcija je takva da bi nastupila tri benda, jedan hrvatski, jedan europski i jedan američki i tako bi bilo svake godine”, pojašnjava inicijator.
  Prvi đakovački “JazzVez” održat će se 23. lipnja, a već se znaju i sudionici, ističe taj mladi medicinar koji se jazzom bavi već duže vrijeme i zaljubljenik je, kako kaže, u tu vrstu glazbe. To je i razlog što se, osim skorog doktorata iz neurologije, i dalje glazbeno školuje. Kaže da mu je fora da se “JazzVez” održava baš u Đakovu, u dane Vezova, kada dominira tamburica.
  “To je svojevrsni paradoks da “JazzVez”, odnosno Đakovački jazz vezovi budu u sklopu te smotre, na istoj pozornici, sve isto, ali sa jazzom”, s velikim entuzijazmom govori o svom projektu Glasnović. Za svoj “JazzVez” kaže da je dobio podršku i gradskih struktura, a cilj mu je osim promocije Đakova, popularizirati i ovu vrstu glazbe, te očekuje da će privući mlade.
  Osim što je zaštitio ime “JazzVez”, mladi đakovački jazzist osniva i istoimenu udrugu u Zagrebu, ali, kako naglašava, isključivo za potrebe Đakova i Đakovačkih vezova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog