Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mali dioničari Trgoprometa ne odustaju od procesuiranja pretvorbenog kriminala

  Ohrabreni prijemom kod predsjednika Republike Ive Josipovića, razgovorom u Državnom odvjetništvu, ali i donošenjem zakona o ne zastarijevanju pretvorbenog kriminala, predstavnici Udruge malih dioničara Trgoprometa Nikola Klemen i Željko Mihalić tvrde da za male dioničare te đakovačke tvrtke ima nade. “Slučaj nije stavljen ad acta i očekujemo od nadležnih organa da postupe po kaznenoj prijavi koju smo ponovno pokrenuli”, kazao je Mihalić na konferenciji za novinare pozivajući se na nalaz Državne revizije koja je, kako je rekao, bjelodano utvrdila nezakonitosti u pretvorbi te tvrtke.
  Mali dioničari posebno su ogorčeni na ponašanje Hrvatskog fonda za privatizaciju. “U Hrvatskom fondu za privatizaciju ostalo je rezervirano oko 18 posto dionica za obeštećenje bivših vlasnika objekata, no, i to je nestalo jer je Fond preko svog zastupnika Marija Bosnića na jednoj od skupština Trgoprometa glaso za smanjenje temeljnog kapitala, odnosno za smanjenje dionica sa 100 DEM na 100 kuna. Ne bi ni to bilo strašno da HFP istodobno nije uputio zahtjev malim dioničarima da i dalje plaćaju 100 DEM, a ne 100 kuna”, pojasnio je Mihalić.
  Na taj način, tvrde predstavnici malih dioničara, nestalo im je 4 milijuna maraka.
  Mali dioničari ogorčeni su i na Državno odvjetništvo iz Osijeka koje je ranije utvrdilo da u pretvorbi Trgooprometa nije bilo kriminala i to su mišljenje poslali u DORH u Zagreb. “Mi smo se nadali upravo odgovoru gospodina Bušbahera koji je očito pogodovao da to sve ode u zaborav. Tražili smo da istragu ne vode isti ljudi koji su i napravili na način da to padne u vodu”, kaže Klemen pozivajući se na obećanja da će se proces ponovno aktivirati.
  Upravo taj odgovor čekaju mali dioničari kako bi na skupštini koju su sazvali za 25. svibnja dogovorili daljnje poteze i strategiju. Tvrde da ne odustaju, iako se i pribojavaju da, s obzirom na dosadašnji proces koji je vođen u vezi pretvorbe Trgoprometa, upravo to ne bude razlog za odustajanje od novog procesa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog