Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Dugom za rtv pristojbu od 1.300 kuna na mirovinu od tisuću kuna

  Sedamdesetjednogodišnjem Josipu Lehanki iz Gašinaca koji je, ne znajući više kome se obratiti, stigao na Radio Đakovo, ovršnim je postupkom na mirovinu od tisuću kuna sjelo Odvjetničko društvo Hanžeković i partneri zbog duga za RTV pristojbu u iznosu od 1.361 kunu. Da stvar bude gora, on već godinama nema televizor.
  Lehanka živi sam, bez telefona i bez televizora koji je, kako kaže, odjavio još inkasatoru iz Drenja dok je naplaćivao pristojbu.
  Osim što ne zna kome se treba obratiti, ogorčeni Lehanka tvrdi da iz zdravstvenih razloga ni ne smije gledati televiziju jer je oštetio oči dok je radio u Njemačkoj na zavarivanju. “Ostao sam prosjak”, ogorčen je Lehanka.
  Iz Odvjetničkog društva Hanžeković i Partneri najavili su pismeni odgovr, a obratili smo se i Općini Satnica Đakovačka čiji načelnik Ivica Soldat je obećao uključiti se u rješavanje ovog problema koji, kako doznajemo, nije jedini.
  Iz HRT-ove Službe za odnose s javnošću stiglo je pojašnjenje u kojem se navodi da je “Gospodin Lehanka bio pretplatnik HRT-a od 1987. do 2008. godine, kada je odjavio svoj prijemnik. Gospodin doista više nije naš pretplatnik i HRT mu od 2008., dakle već četiri godine, ne šalje račune za rtv pristojbu. Međutim, utvrđeno je kako je u razdoblju prije odjave prijemnika nastao dug zbog neplaćene rtv pristojbe. Konkretno, 2003., 2006. 2007. i dijela 2008. nisu plaćani računi za rtv pristojbu te je zbog toga pokrenut ovršni postupak. Dakle, riječ o dugu koji je nastao prije odjave tv prijemnika”, navodi se u odgovoru Službe za odnose s javnošću Hrvatske radiotelevizije.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog