Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ZUSSB najavljuje nove prosvjede seljaka

  Ne isplate li se uskoro poticaji poljoprivrednicima – čelnici Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje najavljuju nove prosvjede. Stanje u poljoprivredi sve je teže, ocjenjuje tajnik Zajednice Stanko Zdravčević koji je ogorčen na ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu kojega optužuje da laže i obmanjuje javnost. “Nikad se još nije dogodilo da do Uskrsa nisu isplaćeni poticaji, ili bar najveći dio poticaja”, upozorava Zdravčević ističući da je “isplaćeno tek 20 do 30 posto brojačno, a financijski nije isplaćeno 90 posto seljačkih potraživanja”. Seljaci će, kako najavljuje Zdravčević, čekati još do Mladog uskrsa, a onda, izostane li isplata, izlaze na ceste.
  Zdravčević posebno upozorava na proljetnu sjetvu koju, osim suše, u pitanje dovodi i neisplata poticaja. “Seljaci ne mogu podmiriti svoja dosadašnja zaduženja, zakup zemlje ne mogu platiti, ne mogu kupiti repromaterijal, banke im prijete ovrhama, a minsitar kao da toga nije svjestan”, ogorčen je Zdravčević.
  Tajnik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje najavljuje da će se prosvjedima, ukoliko se poticaji ne isplate do Mladog uskrsa, priključiti i druge udruge.

  foto: poslovni.hr

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog