Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan proglasio elementarnu nepogodu

  Izuzetno niske temperature u veljači i nedavni mraz ostavili su traga u poljoprivredi. Zbog toga je župan Vladimir Šišljagić proglasio stanje elementarne nepogode.
  Ukupna šteta procjenjuje se na gotovo 152 milijuna kuna, a, između ostalih kultura, stradalo je 6767 hektara pod šećernom repom koja će dati manje prinose ili se u najgorem slučaju mora presijavati. Štete je prijavilo čak 39 jedinica lokalne samouprave koje će u roku od 60 dana podnijeti i cjelovite izvještaje županijskom povjerenstvu.
  Velike štete bilježe i voćari, a najviše su stradale breskve i kajsije. Potvrđuje nam to i Ružica Blažević iz Semeljaca, vlasnica voćnjaka bresaka, kajsije marelice i jabuka.
  “Hladnoća u veljači, kada se temperatura spuštala između -23 i – 27 Celzijevih stupnjeva, najviše se odrazila na breskve i kajsiju marelicu gdje je šteta stopostotna, čak i više od toga jer su mladice koje su rod trebale donijeti sljedeće godine izmrzle”, tvrdi Ružica Blažević uz napomenu da se štete na jabukama procjenjuju između 70 i 90 posto. “Od berbe u voćnjacima, što se tiče ove godine, neće biti ništa”, pesimistični su voćari.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog