Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zelena lista: Nacrt zakona o otpadu pogoduje “velikim igračima”

  Povodom otvaranja javne rasprave o Nacrtu prijedloga zakona o otpadu oglasila se đakovačka podružnica Zelene liste zamjerajući da je predviđenih trideset dana za javnu raspravu prekratak rok za pomno proučavanje tog dokumenta, kao i 14 EU direktiva i drugih srodnih propisa koji reguliraju problematiku gospodarenja otpadom.
  Ističe se također da nacrt pogoduje, kako se navodi, “velikim igračima” specijaliziranim za trgovinu otpadom i da potiče razvoj poduzetništva iz sfere gospodarenja otpadom bez osvrta na izravne ili posredne učinke na okoliš, zdravlje ljudi ili opstojnost zajednice”. “Novim odredbama jedinice regionalne i lokalne samouprave gube utjecaj” ističe se u priopćenju Zelene liste čiji članovi upozoravaju i na propuste koji se odnose na zbrinjavanje opasnog otpada.
  “Stječe se dojam da su pojedini dijelovi Nacrta prepisani iz zakonodavstva EU bez razumijevanja i uvažavanja posebnosti Hrvatske”, navodi Zelena lista uz konstataciju da se ovom Nacrtom, umjesto ostvarivih odredbi koje će omogućiti smanjenje ukupne mase otpada u Hrvatskoj, otvara mogućnost uvoza tuđeg otpada zbog, kako se tvrdi, nečijeg profita. “Na taj način Hrvatska će se postupno pretvoriti u uslužnu spalionicu ne samo svoga, veći tuđeg opasnog i drugog otpada”, upozorava se u priopćenju predsjednika đakovačke podružnice Zelene liste Gorana Augustinovića.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog