Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Uskrsni je ponedjeljak

  Uskrsni je ponedjeljak, dan kršćanske svetkovine koji se slavi dan nakon Uskrsa. Državni je blagdan i neradni dan. U crkvama je nedjeljni raspored misa, a u liturgiji se spominje put uskrsnulog Isusa u Emaus s dvojicom učenika, koji su ga tek naknadno prepoznali kada je lomio kruh.

  I dok je Uskrs blagdan posvećen obitelji, Uskrsni ponedjeljak vezan je uz posjete rodbini i prijateljima, pa će mnogi ovaj današnji dan iskoristiti upravo za to. Pri tom je potrebno toplo se odjenuti, jer je temperatura zraka prilično niska, a dojam hladnoće pojačava i vjetar. Za one koji i nakon preduskrsne kupovine, danas ipak trebaju nešto kupiti, većina trgovačkih centara radi po nedjeljnom radnom vremenu.

  Uskrsni ponedjeljak bit će i u znaku uskrsnih običaja, koje će ponuditi Matica slovačka Josipovac. U prostoru tamošnje osnovne škole, naime, večeras u 19 sati počinje 5. Dječja smotra uskrsnih običaja vezanih uz uskrsni ponedjeljak. U goste dolaze dječje folklorne skupine iz Republike Slovačke, zatim iz Ivanovaca Đakovačkih, Jurjevca i Markovca, a nastupit će i domaća skupina slovačkog KUD-a Braća Banas Josipovac.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog