Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Program “Da se nikad ne zaboravi” u znaku ratnog zločina silovanja vukovarskih žena

  U Hrvatskom domu sinoć je održan deveti po redu program sjećanja na Domovinski rat pod nazivom “Da se nikad ne zaboravi”. Organizator je Pjesnička udruga “Riječ ravnice” iz Đakova, a pokrovitelji Grad i Županija. U dvosatnom programu nastupili su pjesnici iz udruge organizatora, gostujući pjesnici iz Podravke Koprivnica, Tamburaški sastav Đerdani i muške pjevačke skupine Bećarine i Starotopoljani.

  Sudionike svečanosti pozdravili su Marica Kovač, autorica programa i gradonačelnik Zoran Vinković. Snažan pečat sinoćnjem programu dale su žene Vukovara iznošenjem potresnih svjedočenja o proživljenom silovanju u ratnom Vukovaru. O vlastitom iskustvu proživljenog zločina govorila je žrtva Đurđica Panjkas, te autorica knjige “Sunčica” koja je sinoć predstavljena, Marija Slišković.
  Knjiga objedinjuje 14 svjedočenja silovanih žena, autentičnih iskaza žrtava koje posjeduje i DORH, ali, kako su upozorile, institucije države ništa ne čine da bi se zločinci priveli pravdi, a žrtve dobile status i zadovoljštinu koja im pripada. Njihove priče nikoga nisu ostavile ravnodušnima; dok su one govorile, u dvorani je vladao muk.
  Prije svečanog programa, u predvorju Hrvatskog doma dogradonačelnik Ivica Mandić otvorio je izložbu slika članova Likovne sekcije Podravke, koju građani mogu pogledati i u sljedećih desetak dana.

  Foto: Silvija Butković

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog