Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • HSS: Sramotno ponižavajući odnos Vlade prema poljoprivrednicima

  Odnos hrvatske Vlade prema poljoprivrednicima je neodgovoran i sramotno ponižavajući, istaknuto je na konferenciji za novinare čelnika đakovačkog HSS-a, a tu svoju konstataciju nazočni poljoprivrednici su potkrijepili zbunjujućom situacijom oko isplate poticaja. Zdenko Brataljenović optužio je ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu da obmanjuje javnost. “Novac su dobile velike firme poput Agrokora koje su “država u državi” i jače su od Ministarstva pljoprivrede. Ta gospoda su svoje poticaje dobili, a mi mali i srednji poljoprivrednici i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koja i drže Slavoniju i Baranju, nismo dobili još niti lipe”, konstatirao je.
  Oni koji su i dobili dio novca uopće ne znaju za što su ga dobili, što se prije nije događalo, upozorio je Branko Zorić koji ne isključuje mogućnost da neki poput njega novac nisu dobili zbog odmazde. Pozvao je čelnike Vlade da iziđu u javnost i ” kažu ljudima kada će dobiti te svoje krvavo zarađene poticaje koji su još iz 2010. godine, ili da im kažu da neće dobiti i zbog čega ih neće dobiti”.
  Predsjednik Regionalne organizacije HSS-a Pavo Šarčević ocijenio je da ova vlast takvim odnosom uništava poljoprivredu – jedinu granu koja stvara višak vrijednosti i od koje živi oko pola milijuna ljudi. “Za HSS to i nije neko iznenađenje jer su najave Kukuriku koalicije išle u pravcu mnogih smanjenja i ukidanja određenih prava poljoprivrednih gospodarstava. Tu su vidjeli uštede, a da ne razmišljaju o posljedicama takvih poteza niti sa socijalnog, niti s gospodarskog stajališta”, zaključio je Šarčević.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog