Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Eko akcije

  U gradu Đakovu Dan planeta Zemlje obilježen je sadnjjom trajnica koje je donirala Turistička zajednica Osječko-baranjske županije uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Na nekoliko lokacija u centru grada, ali i u prigradskim naseljima zasađeno je nekoliko stotina sadnica različitog cvijeća među kojima je i stotinjak trajnica, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ivan Išasegi.
  Ovogodišnje obilježavanje Dana planeta Zemlje provodi se pod sloganom “Milijarda zelenih djela” čime se želi naglasiti važnost osobnog doprinosa svakog stanovnika Zemlje, ali i organizacija, tvrtki i vlada u dostizanju zajedničkog cilja, a to je održivi život i razvoj.

  Učenici Obrtničke škole Antuna Horvata Đakovo priključit će se akciji “Zelena čistka” čišćenjem školskog okoliša, ali i organiziranjem posebnog eko projekta, “Zelene obale moje Đakovštine”, u okviru kojega će očistiti obale Kaznice kod Piškorevaca.
  Od početka travnja učenici su donosili fotografije voda i njihovih obala, zapazivši, kako navode Henrieta Matković i Ivana Drobina Truntić, da je najviše otpada upravo na Kaznici. Fotografije 13 voda u Đakovštini pokazuju da ima besprijekorno čistih i zelenih obala, ali i onih sa svakojakim otpadom. I pozitivni i negativni primjeri bit će iskorišteni za izradu velikog panoa s porukom da se otpad ne ostavlja u prirodi.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog