Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Brlošić strahuje za sudbinu Hrvatske poljoprivredne komore

  Sudbina Hrvatske poljoprivredne komore vrlo je neizvjesna, izjavio je gostujući u današnjoj emisiji “Izravno” novoizabrani predsjednik Matija Brlošić. “Prijedlogom izmjena Zakona o HPK Vlada ukida 0,5 posto, ukida obavezno članstvo, ukidaju se javne ovlasti, a Hrvatska poljoprivredna savjetodavna služba izdvaja se iz HPK i ako te izmjene bude izglasane u Saboru, onda za Hrvatsku poljoprivrednu komoru nema sunca”, konstatirao je Brlošić. Za takav odnos nove vlasti prema Hrvatskoj poljoprivrednoj komori Brlošić ne isključuje ni političke motive.
  Novoizabrnai predsjednik Hrvatske poljoprivredne komori obratio se predsjedniku Republike i ministru poljoprivrede od kojih očekuje podršku, no, zabrinjava ga, kako kaže, što aktualna vlast i dalje ignorira i zaobilazi Komoru kada je riječ o nekim vrlo važnim pitanjima za poljoprivrednike.
  “Seljaci moraju vršiti pritisak kako bi im isplatitli ono što im pripada”, kazao je Brlošić komentirajući najave novih prosvjeda koje stižu iz Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje. No, nastavio je, ukoliko se podmire njihova potraživanja, onda nema razloga za prosvjede, S obzirom na poskupljenja repromaterijala ova će proljetna sjetva biti “siromašnija” po ulaganju, a onda se moraju očekivati i manji prinosi i skuplji proizvodi, zaključio predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog