Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Biskup Hranić: “Smiju li i trebaju li vjernici šutjeti?!”

  “Bez vjere u uskrsnuće i vječni život pobijedila bi nepravda, nepoštenje, iskorištavanje slabijeg i nezaštićenog, gaženje ljudskog prava i dostojanstva”, poručio je u svojoj propovijedi na misi u đakovačkoj katedrali-bazilici pomoćni biskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.
  “To pravo jačega tako se bezobzirno nameće u politici, gospodarstvu i različitim područjima ljudskog života”, istaknuo je biskup Hranić posebno ukazavši na prijedlog izmjena zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji kojima se, kako je rekao, “relativizira i iskrivljuje istina o početku ljudskog života i otvara mogućnost brojnih manipulacija ljudskim životom”.
  “Majčinstvo i očinstvo postaju pravo bez ikakvog uvjeta, pravo bez prava na zaštitu onih najnezaštićenijih”, upozorava biskup Hranić koji je pozvao vjernike da hrabro uđu u arenu života, da se suoče sa životnim problemima i izazovima i da ne šute, posebno pred nastupima malobrojnih, ali, kako je rekao, glasnih udruga civilnog društva. “Smijete li šutjeti, trebate li šutjeti kad se donose bitne odluke, kad se stvaraju zakoni? Smijemo li pri tome ostati pasivni… Zato danas i imamo teror manjine nad većinom”, zaključio je pomoćni biskup đakovčako-osječki Đuro Hranić.
  “Na sve način pokušava se proglasiti normalnim ono što je protuprirodno i grešno, vrijeđa se dostojanstvo osobe pod krinkom liberalizma i čovjekovih sloboda, vrijeđa se tradicija i nacionalna svijest hineći kozmopolitizam”, kazao je, između ostaloga, u svojoj uskrsnoj propovijedi biskup Hranić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog