Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve veći broj korisnika socijalne pomoći

  Zbog sve teže gospodarske situacije iz godine u godinu sustavno se povećava i broj korisnika socijalne pomoći, doznajemo u Centru za socijalnu skrb u kojemu se raznim aktivnostima od 20. do 26. ožujka, na preporuku Međunarodne federacije socijalnih radnika, obilježava “Akcijski tjedan socijalnog rada”, odnosno “Tjedan otvorenih vrata”.
  Svaki stečaj, propadanje tvrtki ili poduzeća u Centru za socijalnu skrbi osjete kroz povećanje broja korisnika novčanih pomoći, ističe ravnateljica Kaja Milković. “Krajem 2009. godine imali smo 1.973 korisnika pomoći za uzdržavanje, u 2010.godini bilo ih je 2.395, a na kraju 2011. godine 2.574 korisnika”, pojašnjava ravnateljica.
  Povećava se broj korisnika i drugih vidova pomoći, pa i doplatak za pomoć i njegu, koji ne bi trebao biti socijalna kategorija postaje to, pojašnjava ravnateljica đakovačkog Centra za socijalnu skrb uz napomenu da je 2009. godine bilo 1.351 korisnik, a krajem 2011. godine 1.413. Broj korisnika jednokratnih novčanih pomoći s 900 u 2009. godini porastao je na 1510 krajem prošle godine.
  Upravo ta teška gospodarska situacija razlog je što je Međunarodna federacija socijalnih radnika preporučila akcijski tjedan u kojem će centri za socijalnu skrb biti dostupniji korisnicima, pa se tako produljilo vrijeme rada sa strankama, a predviđene su i druge aktivnosti, odnosno posjete i kontakti s ustanovama, udrugama i udomiteljskim obiteljima.

  photo: novilist.hr

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog