Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Šire se prosvjedi mljekara

  Sedmi je dan prosvjeda mljekara u Zagrebu kojim žele sačuvati dosadašnju otkupnu cijenu mlijeka koja se izračunava na temelju prosjeka u 27 zemalja Europske unije. Protive se jednostranoj odluci prerađivačke industrije da im se ta cijena sa sadašnjih 2,60 kuna snizi za četrdesetak lipa, a posebno su, kako ističe Branko Zorić, ogorčeni na ministra poljoprivrede. Odbacuje njegove tvrdnje da je riječ o politički motiviranom prosvjedu. “Hrvatska Vlada stala je na stranu velikih kompanija umjesto da štiti domaće proizvođače”, izravan je Zorić ističući da je u pitanju veliki novac bez kojega bi trebali ostati hrvatski mljekari.
  Iako su neki odustali od prosvjeda, dio mljekara, među kojima su i oni s područja Đakovštine, odlučni su istrajati u zahtjevima.
  Prema najavama prosvjednika, danas će širom Hrvatske niknuti novi prosvjednički punktovi, a jedan od njih od podne je na đakovačkoj obilaznici gdje je tridesetak traktora blokiralo jedan trak prometnice i promet se odvija izmjenično, uz regulaciju policije. Mljekari, ali i drugi poljoprivrednici ogorčeni su i spremni su, kako tvrde, traktorima krenuti za Zagreb.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog