Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mljekari u Zagrebu ne odustaju, a na đakovačkoj obilaznici sve manje traktora!

  Ni nakon privođenja, pokušaja proboja do sjedišta Vlade na Markovu trgu, te prijema kod predsjednika Ive Josipovića, nema pomaka u dogovoru mljekara, Ministarstva poljoprivrede i prerađivača. Iako je dio prosvjednika prihvatio ponuđene uvjete, oni koji, kako tvrde, čine većinu, odnosno 85 posto proizvodnje mlijeka u Hrvatskoj, i dalje su nezadovoljni i nastavljaju s prosvjedom, a među njima je i većina farmera s područja Đakovštine.
  U neizvjesnosti i iščekivanju prolazi i dvanaesti dan prosvjeda mljekara koji, kako ističe Branko Zorić, ne odustaju od svog zahtjeva da otkupna cijena mlijeka bude 3,62 kune, odnosno 2,70 kuna, što je trenutačni prosjek u EU 27, plus 0,50 kn “stečenog prava” i 42 lipe poticaja. Sve ispod toga, kaže Zorić, ne pokriva troškove koji su svakim danom sve veći i veći.
  I dok se prosvjednici u Zagrebu nastoje izboriti za što bolje uvjete, na prosvjednom punktu na đakovačkoj obilaznici sve je manje i manje traktora. Jutros ih je bilo samo 12, a razlog je, kako ističe Matija Brlošić, početak poljoprivrednih radova, odnosno traktori trebaju za prihranu jesenskih usjeva. Brlošić podržava najavljeni bojkot isporuke mlijeka i mišljenja je da bi mljekari, umjesto blokada prometnica, trebali onemogućiti uvoz mlijeka na graničnim prijelazima. Smatra da bi to moglo pridonijeti bržem postizanju konačnog dogovora o cijeni.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog