Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ministar Matić: “Želimo branitelje odvući iz gostionica i kladionica”

  Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić – Fred bio je nazočan prigodnoj svečanosti kojom je u budrovačkom pogonu tvrtke “Tjesteninka” označen početak proizvodnje za Braniteljsku zadrugu “Diljska idila” koju su osnovali vlasnik i zaposlenici. Dio je to suradnje te tvrtke i braniteljske zadruge kojoj je cilj povećanje proizvodnje kroz veću iskoristivost već postojećih kapaciteta, te novo zapošljavanje. A upravo to zapošljavanje branitelja cilj je braniteljskih zadruga, naglasio je na otvorenju ministar Matić. “Osim psihosocijalne pomoći, odnosno odnosno povratka branitelja u društvene tokove te profitabilnog rada zadruga, želimo branitelje maknuti iz gostionica i kladionica”, poručio je ministar Matić.
  A upravo pomoć u plasmanu tjestenine u neke državne ustanove i institucije, što bi pridonijelo iskoristivosti već postojećih proizvodnih kapaciteta, očekuju članovi Braniteljske zadruge Diljska idila od ministra Matića, rekao je vlasnik Tjesteninke Franjo Kovačević. Cilj je povećati proizvodnju na 70 do 120 tona tjestenine mjesečno, što bi otvorilo i nova radna mjesta, naglasio je Kovačević.
  Upravo braniteljske zadruge jedan su od modela kako u ovim teškim gospodarskim prilikama sačuvati prozivodnju i radna mjesta, čulo se na otvorenju.

  U više od petsto braniteljskih zadruga zaposleno je preko 3.500 branitelja, a sve te zadruge posluju u skladu sa zakonom, ocijenio je ministar Matić.
  Ocjenjujući svoj dosadašnji mandat ministar Matić rekao je da će realizirati sve projekte koje je najavio, te najavio i neke druge ukoliko, kako je naglasio, mandat potraje 4 godine.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog