Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Potrošnja plina povećana do 30 posto, Slavoniju čekaju temperature do minus 16!

  Jutrošnjih -9 Celzijevih stupnjeva, a na nekim mjestima termometri su pokazali i minus 10, najniža je temperatura izmjerena u Đakovštini ove zime. Najavljeni hladni val trebao bi potrajati nekoliko dana što će se posebno osjetiti na potrošnji energenata za grijanje. U đakovačkom pogonu HEP plina doznajemo da se potrošnja tog energenta pri takvim temperaturama poveća i do 30 posto. Naime, uobičajena je dnevna potrošnja uoči zahladnjenja bila 1.750 kubika na sat, a otkako je zahladilo 2.350 i to jučer, a od jutros 2.500 kubičnih metara plina na sat.
  Slično je i sa strujom čija potrošnja u takvim uvjetima poraste za dvadesetak posto.

  Osim povećane potrošnje energenata, višednevne niske temperature, pokazala su dosadašnja iskustva, mogu prouzročiti i smrzavanje nedovoljno zaštićenih vodomjera. Dodatna zaštita je potrebna radi izbjegavanja nepotrebnih oštećenja.
  A ostvare li se najave prognostičara, sljedećih nas dana tek čekaju niske temperature. Živa u termometru mogla bi se spustiti i do minus 20 Celzijevih stupnjeva, a u Slavoniji, kako ističe osječki meteorolog Željko Lazanin, oko -16.
  Slavoniju očekuje i snijeg i vjetar, a izraženije naznake tog vremena stižu od srijede navečer. Takvo bi vrijeme trebalo potrajati nekoliko dana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog