Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić: “Ne treba se bojati Europe”

  Svih 37 glasačkih mjesta na području Grada Đakova jutros je otvoreno na vrijeme i dosad nije bilo problema u odvijanju referenduma na kojem se građani izjašanjavaju o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Zamjetno je tek, kako ističe predsjednik Gradskog povjerenstva za provedbu državnog referenduma Stanko Kuburić, da je nešto slabiji odaziv u odnosu na posljednje parlamentarne izbore. Naime, do 16 sati u Đakovu je glasovalo 29,43 posto birača, odnosno od 25.410 upisanih u birački spisak  glasovalo je  7.978 birača.
  Na glasačkom mjestu broj 17 u starom DVD-u svoju građansku dužnost nešto poslije 9 sati obavio je i nadbiskup đakovačko osječki i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Marin Srakić. U izjavi za Radio Đakovo nakon glasovanja,  nadbiskup Srakić podsjetio je da se na približavanju Hrvatske europskim političkim strukturama radi ne samo unazad nekoliko godina, nego od prvih slobodnih poslijeratnih izbora do današnjeg dana.
  “Jedno je neprestano se osjećati članom Europe u geografskom smislu, a drugo je pripadati Europi  i njezinim političkim strukturama. Kada smo krenuli putem samostalnosti Hrvatske mislili smo da ćemo kao samostalna Hrvatska postati jedan dio te Europe i njezinih struktura i na tome se radilo dosad,” naglasio je  nadbiskup Srakić.
  “Vjerujem da će građani osjetiti što je potrebno za Hrvatsku  u današnjem trenutku. Bilo mi je žao gledati onu tučnjavu i one teške riječi, mi smo se nekada borili za tu Europu, sada se borimo za sebe, ali ne možemo ovako sitni i mali borit se izvan Europe i smatram da se ne treba bojati da će nas Europa progutati, kao što to neki misle”, pojasnio  je predsjednik HBK.
  “Europa nije Eldorado, ne smijemo misliti samo što ćemo primiti od Europe, nego i ono što Hrvatska može sa svojom poviješću, svojim ljepotama dati”, zaključio je nadbiskup Srakić podsjetivši na poruku hrvatskih biskupa da ” treba vedro gledati u budućnost, a ne neprestano neki strah, neprestano nas netko ugrožava”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog