Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zlatni jubilej Radio Đakova

  Glas Ljubice Wagner, odaslan prvi put u eter iz obiteljske kuće Wagnerovih prije 50 godina, označio je početak djelovanja Radio Đakova.

  Njezin suprug Vlado, zajedno s ostalim entuzijastima, započeo je tada priču koja traje sve do današnjih dana. “Bilo je teško, ali ustrajnost se isplatila, te je radio progovorio”, prisjetio se osnivač Radio Đakova ističući da je osnivanje radio postaje bila njegova ideja.  

  I govori tako Radio Đakovo već pedeset godina svome gradu, Đakovštini, a odnedavno, kako ističe direktorica Mirjana Adrić, i malo šire.

  Tijekom tih 50 godina kroz eter Radio Đakova prošao je veliki broj više ili manje poznatih glasova spikera, voditelja, novinara, urednika, direktora, suradnika. Nekih od njih više nema.

  Nema Mirka, nema Brace, nema Nade, no njih, kao i svih drugih koji više nisu s nama, prisjećamo se danas. Posjetom njihovim grobovima odajemo im zahvalnost za ono što su ugradili u priču koja traje 50 godina, a koju pričamo i danas kako onima koji su odrastali uz Radio Đakovo još dok je Radio bio jedini medij u gradu, tako i danas kada nas, i pored daleko većeg izbora, slušaju nove generacije.

  Ostati “Glas iz srca Slavonije”, biti i dalje “Radio moga grada”, unijeti u domove slušatelja vedrinu “Prvog radija u boji” i biti u stalnoj vezi s njima – naš je svakodnevni posao, a zlatni jubilej samo je prigoda da obnovimo taj zavjet izrečen prije pedeset godina.

  A svoj zlatni jubilej Radio Đakovo obilježava cjelodnevnim programom uz glazbene goste; Đakovčanke, Bećarine, Slavonija band, Certissu, Slavoniku, Prijatelje i Prvu ligu, a pred mikrofonima će se izredati i voditelji koji su nekada radili na Radiju. Osim toga, današnji dan će obilježiti i nagradne igre za slušatelje, ali i za poslovne partnere, a upravo jedna od njih bit će okončana oko 18 sati – izborom najmaštovitije torte u našem natječaju “50 torti za 50 godina Radio Đakova”.

  Dakako, i u večernjim satima našeg popularnog Maratonca predviđen je zanimljiv program…..

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog