Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Proračun prolazi!?

  Za ponedjeljak je sazvana 18. sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se, između ostaloga, naći i prijedlog proračuna za sljedeću godinu koji je planiran u iznosu od 86 milijuna kuna. No, još je neizvjesno je li postignut konačni dogovor, odnosno konsenzus unutar vladajuće koalicije i gradonačelnika Zorana Vinkovića.

  SDP, kako doznajemo od predsjednika Josipa Matkova, još nije donio končanu odluku o tome, a najavljuje i konzultacije s koalicijskim partnerima HNS-om i HSU-om.

  HNS čeka još samo konzultacije s koalicijskom partnerima, no čelništvo te stranke već je donijelo odluku i svoju će podršku, kako ističe predsjednik Ivica Mandić, uvjetovati vrlo konkretnim prijedlozima. Naime, HNS u proračunu za sljedeću godinu traži posebne pozicije za besplatan prijevoz srednjoškolaca i  za EU projekte.

  Hrvatska stranka umirovljenika podržat će predloženi proračuna, no predsjednik Vinko Jamnić još čeka i zajednički stav koalcijskih partnera SDP-a i HNS-a. “Osiguranjem sredstava za božćincu za umirovljenike i uskrsnicu sljedeće godine ispunjeni su naši uvjeti i mi ćemo proračun podržati”, kaže Jamnić. 

  HSS, kako ističe predsjednik Florijan Eberhardt, neće podržati prijedlog proračuna jer je “prepisan” od prošlogodišnjeg. “Proračun nije realan, a nije ni razvojni jer nema sredstava predviđenih za poslovnu zonu Široko Polje, što je HSS-u najvažnije”, pojašnjava Eberhardt.

  Čelništvo HDZ-a o prijedlogu gradskog proračuna raspravljat će na večerašnjem sastanku, a  HSP-ov  predsjednik Josip Tokić ne očekuje probleme pri izglasavanju jer je, kako tvrdi, postignut dogovor HDSSB-a sa SDP-om, HNS-om i HSU-om.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog