Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sjednica Vijeća na rubu fizičkog obračuna Raspudića i Mandića

  Iako je proračun Grada Đakova za sljedeću godinu, u iznosu od 86 milijuna kuna, prihvaćen većinom glasova i u miroljubivoj atmosferi, današnja sjednica Gradskog vijeća u znaku je skoro fizičkog obračuna između vijećnika i predsjednika HDZ-a Ante Raspudića i dogradonačelnika i predsjednika HNS-a Ivice Mandića. Tomu je prethodila vrlo burna rasprava o rebalansu proračuna za ovu godinu. Naime, oporba je zamjerala da aktualna gradska vlast nema razvojnih projekata, da ništa ne čini u vezi poduzetničkih zona i stvaranja uvjeta za privlačenje investicija, dok je pozicija odgovornost prebacivala na središnju državnu vlast i nekoperativnost posebno kada je riječ o vlasništvu nad zemljom za te poslovne zone. Na površinu su ponovno izbile ranije optužbe, a vrhunac je uslijedio nakon što je vijećnik Raspudić optužio Mandića da je na teret državnog prorčauna dobio 600 tisuća kuna. Izmijenjene su teške riječi, došlo je i do “bliskog kontakta”, no, srećom bez obračuna. 

  Nakon stanke, strasti su se ipak smirile, no atmosferu je ponovno zagrijao verbalni sukob između dojučerašnjih stranačkih kolega gradonačelnika Zorana Vinkovića i vijećnika SDP-a Damira Tomića, koji je uslijedio nakon što gradonačelnik nije prihvatio prijedlog SDP-a da se prihvaćanje proračuna odgodi za sedam dana kako bi ta stranka, kako je rekao Josip Matkov, mogla pripremiti svoje amandmane.

  “Ne pada mi na pamet igrati se političkog igrokaza, ne treba mi sedam dana, niti samilost SDP-a, nema druge sjednice, neću pristati na ničije ucjene, ne bojim se izbora, a vi ćete, dođe li do njih, lošije proći”, rezolutan je bio gradonačelnik, no ni Tomić nije ostao dužan. Podsjetio je da je Vinković prvi put nakon deset godina izgubio izbore u gradu. ” Što se tiče pritisaka, ucjena, demagogije, ovdje smo bili svjesni toga, tko zagovara prijevremene izbore u Đakovu, ne znam je li te upute stižu iz Osijeka ili iz Mostara”, odgovorio je Tomić.

  U nastavku sjednice, iako su   vijećnici SDP-a iznijeli niz primjedbi na proračun, a nakon što je gradonačelnik prihvatio amandamane HNS-a u vezi osiguranja sredstava za prijevoz srednjoškolaca i za EU projekte, pozicija je ipak glasovala za predloženi proračun, dok su amandmani HDZ-a odbijeni.

  Ivan Pološki tvrdi da je proračun za sljedeću godinu puka kopija prošlogodišnjeg.”Ono što nam je omogućio proračun  iz 2011. to će nam omogućiti i proračun 2012. godine. “Šator, šator, šator, kruha i igara, privid da se u gradu živi dobro, što, nažalost, nije isitina”, zaključio je Pološki. Ni za vijećnike HSS-a, kako je istaknuo Florijan Eberhardt,  nije bio prihvatljiv prijedlog proračuna za sljedeću godinu zamjerivši aktualnoj gradskoj vlasti da nema odgovor  za  probleme s kojima se grad suočava.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog