Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • I Đakovčani glasali za Kukuriku koaliciju

  Od 25.057 birača na području Grada Đakova na jučerašnjim parlamentarnim izborima glasalo je njih 14.839 ili 59,22 posto. Najviše glasova  dobila je Kukuriku koalicija – 4.337  ili 29,65 posto, HDSSB  je dobio 4.086 ili 27,93  posto, HDZ 3.483 ili 23,71 posto.  Laburisti su dobili  452 glasa, Hrvatska stranka prava 420, Lista dr. Ljube Jurčića 306, HSLS također 306, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević 212, Hrvatska seljačka stranka 179 glasova, Neovisna lista dr. Ivana Grubišića 173.  Nevažećih listića bilo je 190 ili 1,28 posto.

  Komentirajući u izjavi za naš Radio izborne rezultate Tomislav Šetka, HDZ-ov član proširenog Gradskog izbornog povjerenstva, istaknuo je da je ta stranka dobila nešto manje glasova u odnosu na lokalne izbore, no ti rezultati pokazuju da je, kako ističe,  HDZ  u Đakovu sačuvao svoje biračko tijelo.”To je bilo izuzetno teško razdoblje  za HDZ i imajući u vidu tu činjenicu, HDZ nije nezadovoljan”, zaključio je Šetka.

  Zvonko Plavčić, HDSSB, priznaje da su u toj stranci očekivali ipak više, odnosno da će biti prva politička snaga u gradu.Plavčić tvrdi da su Đakovčani glasovali protiv HDZ-a, a ne za Kukuriku koaliciju.

  Tomislav Matković, SDP, ne krije zadovoljstvo, ali i iznenađenje izbornim rezultatima u Đakovu jer su mnogi, kako ističe, očekivali da će Vinkovićev HDSSB pobijediti. To je znak da su birači prepoznali SDP kao ozbiljnu stranku i da Vinkovićev odlazak nije nanio štetu stranci. Rezultati Kukuriku koalicije  u Đakovu bit će daljnji poticaj SDP-u, tvrdi Matković.

  Hinko Verhas priznaje da su Laburisti u Đakovu očekivali više, no taj rezultat objašanjva činjenicom da je ta stranka osnovana na ovom područje tek prije šest mjeseci.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog