Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Traktorima blokirali kružni tok

  Tridesetminutnom traktorskom blokadom središnjeg kružnog toka nekoliko poljoprivrednika u podne je još jednom izrazilo svoje nezadovoljstvo želeći, kako je istaknuo Josip Tomičić, ukazati na nepravdu i nepoštivanje zakona pri provedbi natječaja za zakup zemlje. Uopozorio je na nedostljednost pri tumačenju zakona, krivotvorenje dokumentacije, pogodovanje pojedinim stočarima, te financijerima stranaka na vlasti u Đakovu od kojih su neki ostali dužni bivšoj Đakovštini dd  i 4 do 5 milijuna kuna.

  Sedamdesetak nezadovoljnih poljoprivrednika potpisalo je peticiju kojom upozoravaju na sve propuste pri raspodjeli zemlje te traže ponavljanje natječaja, smanjenje maksimuma, promjenu članova Povjerenstva, te pregled dokumetacije na temelju koje su sporni pojedinci dobili zemlju. Uz zahtjev za povratom jamčevine, Tomičić optužuje gradsku vlast da namjerno sabotira provedbu natječaja. Stjepan Kristek i Zoran Markić iznijeli su i  konkretne primjedbe na račun Povjerenstva za zemlju i njegova predsjednika koje optužuju za korupciju.

  Novinarima se obratio i gradonačelnik Zoran Vinković koji je rekao da neće potpisati niti jedan sporni ugovor o zakupu, a prozvani predsjednik Povjerenstva za zemlju Tomislav Vuković odbacio je sve tvrdnje nezadovoljnih poljoprivrednika. Kaže da je odgvornost  na zakonu prema koju je Povjerenstvo radilo. Vuković smatra da bi se sve table na koje ne bude prigovora trebale poslati u daljnju proceduru kako bi se posao okončao do kraja godine. Poništenje natječaja i smanjenje maksimuma iziskuje dodatno vrijeme, smatra Vuković, a optužbe onih koji tvrde da su dobili nekvalitetnu zemlju odbacuje uz obrazloženje da su znali za koju tablu se natječu. 

  .

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  Blog