Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novoj vlasti seljaci već sada najavljuju prosvjede!

  Članovi Odbora za udruge Hrvatske poljoprivredne komore sastali su se danas u Đakovu ogorčeni činjenicom da HDZ-ova vlast nije poljoprivrednicima isplatila poticaje, a sramotnom ocjenjuju i odluku Vlade o obeštećenju za elementarnu nepogodu sušu. Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Darko Grivičić konstatirao je da je stara Vlade prevarila seljake. “To nam se više ne smije ponoviti. Ova sramota od elementarne nepogode koju su nam najavili da će nam isplatiti je nešto što ne možemo prihvatiti”, konstatirao je  Grivičić uz najavu prosvjeda seljaka u veljači ukoliko izostanu kontakti s novom vlašću, bez obzira tko ju, kako je rekao, činio. “To je uteg novoj Vladi, ali živimo u takvom vremenu i ovi koji su na izbornim lisatama toga moraju biti svjesni””, poručio je Grivičić.

  Seljaci su sami krivi što su vjerovali bivšoj vlasti i ministru Čobankoviću, čulo se na skupu, a s tim u vezi predsjednik Odbora za uduge Stjepan Kunovec istaknuo je da su seljaci u vrlo teškoj situaciji jer su njihova opterećenja velika, a novac na koji su računali nije stigao. 

  Antun Laslo podsjetio je da je njegova Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje predlagala prosvjede još u rujnu, no da čelnici drugih udruga  nisu bili za prosvjede jer su vjerovali Vladi i ministru Čobankoviću. Poručio je novoj vladi da se do 15. veljače mora sastati sa seljacima i ukoliko ne bude razumijevanja, odnosno isplate barem 50 posto poticaja kako bi proljetna sjetva bila kvalitetna, uslijedit će prosvjedi. 

  “Neisplata potpora masna je prevara Vlade, kao i izigravanje seljaka koji su svoju robu predali propaloj Đakovštini. Uništen je veliki dio obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, na koljenu su proizvođači mlijeka, stočari, a na redu su i ratari i svi drugi koji se bave poljoprivredom”, konstatirao je i Matija Brlošić.

  Sa skupa u Đakovu seljaci su jasno poručili novoj vlasti da, izostane li razumijevanje za njihove probleme, već danas počinju pripreme za prosvjede, te da im ostaje samo utvrditi lokacije i broj seljaka koji će u njima sudjelovati.

  omentara

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog