Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Lučonoše Domovinskog rata stigle i u Đakovo

  Sudionici hodočašća “S krunicom od Škabrnje do Vukovara” Ante Duvnjak, Rajko Vranješ, Milan Kunac i Vinko Šutra stigli su danas u Đakovo gdje ostaju do sutra kada nastavljaju svoj put prema Vukovaru. Na hodočašće, čiji organizator je Udruga lučonoša Domovinskog rata, krenuli su 6. studenoga, a u Vukovar stižu u petak, 18. studenoga.

  Ovim hodočašćem, kako i ističe predsjednik udruge Ante Duvnjak, sudionici žele povezati Škabrnju i Vukovar, te odati počast poginulima u Domovinskom ratu i  prisjetiti se i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

  U mjestima u kojima se zadržavaju na putu do Vukovara sudionici hodočašća odaju počast poginulim braniteljima, pa su tako zapalili svijeću i molitvom se prisjetili poginulih đakovačkih branitelja kod spomenika na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca.

  Hodočasnici dnevno pješače od trideset do pedeset kilometara i dosad nisu, kako ističe Duvnjak, imali problema. Obično ih dočekaju  čelnici grada, građani im pomažu, a tamo gdje izostane gostoprimstvo snađu se sami jer sa sobom imaju i vreće za spavanje.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog