Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zaustavljen trend zatvaranja obrta

  Od 2008. godine prisutni trend zatvaranja obrta na području Đakovštine ove je godine zaustavljen, doznajemo u Udruženju obrtnika. U protekle je tri godine svoj obrt zatvorilo stotinjak obrtnika, odnosno 10 posto registiriranih, pojašnjava predsjednik Udruženja Andrija Pleli.”Vlada je dala poticaj od 27.000 kuna za samozapošljavanje, pa je to utjecalo na zaustavljanje negativnog trenda”, tvrdi Pleli. U đakovačkom Udruženju obrtnika oprezni su, međutim, kada je riječ o ocjeni da je to znak izlaska iz krize. 

  Zaustavljanje negativnog trenda u đakovačkom obrtništvu povezuje se i s propašću tvrtke  Đakovštine jer ljudi kroz samozapošljavanje, posebno oni koji su pred mirovinom, pokušavaju riješiti svoj status.

  I novo zakonodavstvo pridonijelo je zaustavljanju negativnog trenda, smatra tajnik Udruženja Marko Milković podsjećajući da je 1. srpnja ove godine na snagu stupio zakon o neregistriranoj djelatnosti koji sankcionira rad na crno. Po tom zakonu, sankcije su predviđene ne samo za onoga tko pruža usluge ili izvodi radove, a da nije registriran, nego i za naručitelja radova.

  Trenutno je u Udruženju obrtnika registrirano 956 obrta, a porast novoregistriranih najprisutniji je u pljoprivredi.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog