Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Umjesto s rješenjem za isplatu optremnina, pregovarači se vratili sa suzama!

  Umjesto s konačnim rješenjem za isplatu 26 milijuna njihovih otpremnina, predstavnici bivših radnika Đakovštine  iz Zagreba su se pred svoje kolega vratili sa suzama u očima.  Ogorčeni su, ljuti i, kako ističe Stjepn Ljubej, jadni   jer razgovori vođeni u Ministarstvu poljoprivrede nisu rezultirali konkretnim rješenjima. “Ishod je tri, četiri koraka nazad. Ministar Bošnjaković, koji je bio nazočan pregovorima, zadužio se da na Trgovačkom sudu u Osijeku provjeri što je naplativo i u kojim rokovima. Da smo znali ne bi ni išli u Zagreb. To nam je ministar mogao i poručiti, a ne da skupljamo po 10 kuna za put u Zagreb”, ogorčen je Ljubej.

  Pregovarače je posebno pogodilo ponašanje predstavnika Vlade, odnosno minsitra Čobankovića.   “Plakali smo, otišli smo preemotivno… šokirani smo… totalno šokirani, nemam riječi…. jednostavno ništa obećavajuće….”, rezignirano   ističe Ljubej.

  Radnici su samo htjeli svoje, 26 milijuna koji im pripadaju, tvrdi Ljubej, ističući da je u ovome trenutku izvjesno jedino to da se prosvjed nastavlja. “Može se dogoditi da to državu košta puno, puno više nego što je tih 26 milijuna kuna”, odgovara Ljubej na pitanje o mogućim budućim potezima. “Ostat ćemo mirni još danas, pozvat ćemo na razbor….., a kasnije…. narod će odlučiti, moramo se konzultirati sa svima koji prosvjeduju u četiri smjene….”, zaključuje Ljubej.

  Dolazak među bivše radnike Đakovštine najavili su i neki sindikalni čelnici s kojima će se također konzultirati o sljedećim potezima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog