Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Premijerka otvorila elektranu na biomasu u Strizivojni

  Nakon posjete Vladinom logoru, premijerka Kosor posjetila je Sladoranu u Županiji, a potom je u Strizivojni otvorila prvo hrvatsko kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju električne energije iz bio mase.

  • Mi u Hrvatskoj itekako znamo raditi. Vjerujem da to svjedoči i otvaranje ovoga pogona i vjerujem da ćemo biti ponosna članica Europske unije od 2013. godine, poručila je premijerka. Još jednom je i u Strizivojni potvrdila odluku Vlade da isplati otpremnine radnicima Đakovštine, te naglasila važnost svakog novog zapošljavanja.
  • Svatko onaj tko otvori jedno radno mjesto, zaposlei samo jednoga čovjeka, zaslužio je poštovanje i duboki naklon Vlade RH, izjavila je premijerka.

  Investitor je tvrtka Strizivojna Hrast, koja je u taj pogon uložila 117 milijuna kuna, a rezultat te investicije, osim povećanja proizvodnih kapaciteta, bit će i povećanje broja zaposlenih zao ko 20 posto.

  A 117 milijuna kuna ili 15 milijuna eura vrijedna investicija realizirana je većinom kreditnim sredstvima, većinom HBOR-a i Erste banke, istaknula je pomoćnica direktora te tvrtke, Martina Ravlić. Tvrtka Strizivojna Hrast već dugi niz godina bavi se proizvodnjom parketa za domaće i inozemno tržište. Projekt izgradnje kogeneracijskog postrojenja pokrenula je s ciljem proizvodnje vlastite električne i toplinske energije, koristeći resurse iz postojeće proizvodnje, šumske i drvne biomase.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog