Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novac odlazi na kredite, režije, dugove….

  Petsto radnika bivše Đakovštine, s računima u Hypo banci, još jučer su mogli raspolagati s novcem koji im je uplaćen nakon što je premijerka Jadranka Kosor potpisala ugovore koji su to omogućili. Ostalih pedesetak, kako doznajemo od stečajnog upravitelja Perice Mitrovića, tijekom dana dobit će svoj novac.

  Ukupno se na ime radničkih potraživanja na račune u đakovačkim bankama slilo oko 27,9 milijuna kuna, a najveći dio tog novca banke će, kako pokazuje i primjer Miše Bodonjija, kojega smo zatekli u jednoj od banaka, i zadržati.  “Na račun je sjelo oko šezdeset tisuća  kuna i sve će zbog kredita ostati u banci”, pojašnjava Bodonji.

  Osim banaka, dio novca otići će i za dugove za režije i druge troškove,  ističu bivši radnci Đakovštine koji, nakon propasti tvrtke ostaju prepušteni sami sebi.

  Neki od njih, poptu Bodonjija, čekaju mirovinu, a do tada će živjeti  od 1.300 kuna mjesečne naknade sa Zavoda za zapošljavanje. Ne krijući zadvoljstvo zbog isplate potraživanja, bivši radnici Đakovštine ipak s gorkim okusom govore o proteklim događanjima. Oni su svoje uspjeli dobiti, a hoće li to uspjeti i drugima….? Seljaci već najavljuju prosvjed….

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog